Eigen website? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken!

Als je een eigen website wilt gaan opzetten, moeten er een paar dingen gebeuren. Om te beginnen moet je site gebouwd gaan worden. Dat bouwen kun je laten doen, maar je kunt het ook zelf doen. Wanneer je besluit om het te laten doen, zou je ervan uit moeten kunnen gaan dat het goed gebeurt. Helaas is dat in veel gevallen niet zo.

 

Er zijn wel veel bedrijven en hobbyisten die een website kunnen bouwen, dat is het probleem niet. Maar een goede website bouwen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer mag je een website nu een goede website noemen? Heel simpel: als er voldoende bezoekers op je website komen die doen wat je wilt dat ze doen. Hier kom ik zometeen nog op terug.

 

Wat is hosting?

Het volgende dat moet gebeuren is dat je website op internet komt te staan. Daarvoor heb je hosting nodig. Hosting is afgeleid van het Engelse woord ‘host’ dat ‘gastheer’ betekent. Een hostingbedrijf is de gastheer voor je website. En je wilt natuurlijk wel dat je website goed wordt verzorgd, dus moet je op zoek naar een goede gastheer voor jouw site.

 

Nu zijn er alleen al in Nederland ongeveer 2.000 hostingaanbieders, variërend van tieners op zolder tot bedrijven die tien- tot honderdduizenden websites in beheer hebben. Maar hoe zie je het verschil? Dat is niet altijd duidelijk. En bovendien: welk bedrijf past het best bij jou?

 

Ik wil je graag voorstellen aan een professioneel hostingbedrijf dat een uitstekende gastheer is voor jouw website. Maar wat zeker zo belangrijk is: de mensen van dat bedrijf helpen je op allerlei manieren om jouw website succesvol te maken! De naam van dat bedrijf is Alphamega Hosting.

 

Ik heb zelf mijn sites ook ondergebracht bij dit bedrijf en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ook de mensen die via mij bij Alphamega Hosting terecht zijn gekomen zijn vol lof over de werkwijze van deze hoster. Je kunt je site dus met een gerust hart daar onderbrengen.

 

Hoe komt je site tot stand?

Jij bent degene die bepaalt hoe jouw site tot stand komt. Je kunt het laten doen (ik kan je in contact brengen met uitstekende websitebouwers), je kunt zelf gaan bouwen en je kunt kiezen voor een SwiftySite van Alphamega Hosting. Dat is een systeem waarmee je heel eenvoudig zelf een site kunt maken én onderhouden. Want het houdt niet op bij het bouwen van je site, nee, als je het echt goed wilt doen, moet je regelmatig iets nieuws op je site zetten. Dat moet je ook in je overweging meenemen over hoe je site tot stand moet komen.

 

Wat maakt Alphamega Hosting zo speciaal? Wel, ik wil best een paar punten noemen, maar het wordt je pas echt duidelijk als je daar -zonder enig risico- je website onderbrengt. Ze hebben bijvoorbeeld een 100-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Zo kun je dik drie maanden kijken of het je bevalt. Verder kennen ze geen opzegtermijn, dat wil zeggen dat je op elk moment je domeinnaam kunt wegverhuizen, voor het geval je dat nodig zou vinden.

 

Genoeg gepraat nu, tijd voor actie. Ik wil je uitnodigen om een kijkje te nemen op de website van Alphamega Hosting. Nogmaals, je zult er geen spijt van krijgen!