Teksten schrijven, dat kan iedereen, toch?

Is iemand die heeft leren rekenen automatisch een professor in de wiskunde? Hetzelfde antwoord kun je geven op de vraag of iemand die het alfabet heeft geleerd vanzelf een goede tekstschrijver is. Nee dus.

 

Toch menen nogal wat mensen dat het schrijven van teksten een kwestie is van gewoon opschrijven wat er in je opkomt en dat iedereen dat dus kan. In theorie hebben ze daarin gelijk, alleen zal het duidelijk te zien zijn aan de resultaten.

 

Om een voorbeeld te geven: ik heb eens een online verkooptekst van een klant onder ogen gekregen die per 100 bezoekers gemiddeld 0,2 sales genereerde. Nadat ik wat structuur had aangebracht en hier en daar wat had herschreven, werd dat resultaat verhoogd tot 3,4. Er werd dus 17 x zo veel omzet gegenereerd dankzij enkele gerichte aanpassingen! De klant vroeg zich terecht af waarom hij niet eerder deze stap gezet had…

 

Nog een voorbeeld: er werd een e-mailing verstuurd in groepen (batches). De mailing zorgde voor behoorlijk wat verkopen, maar omdat in de marketing voortdurend getest moet worden, werd de volgende batch van 20.000 mails in tweeën gesplitst. 10.000 stuks werden ongewijzigd verzonden en bij de andere 10.000 werd in de headline (koptekst) één woord veranderd. Het resultaat was dat de omzet van de tweede batch 300% hoger lag dan die van de eerste!

 

Dit zijn uiteraard extreme voorbeelden, maar je krijgt zo wel een beeld van hoe belangrijk een goede tekst is en dat die een groot verschil kan maken ten opzichte van een tekst die, uiteraard met de beste bedoelingen, in een uurtje door iemand in elkaar is geflanst. Hier geldt een oeroude marketing-les: kijk niet naar wat het kost, maar kijk naar wat het oplevert.

 

Wat kan Gideon Tekstidee voor jou betekenen?

Ten eerste kun je mij inschakelen om je bestaande teksten te beoordelen. Dat kunnen teksten zijn op je website, maar ook in je folders, handleidingen, naslagwerken, ja zelfs in je huisstijl, zoals je slogan. Aan de hand van die beoordelingen ga ik kijken of er verbeterpunten zijn en of die efficiënt kunnen worden doorgevoerd. Het spreekt voor zich dat je ook het doorvoeren met een gerust hart aan mij kunt overlaten.

 

Ten tweede sta ik tot je beschikking om nieuwe teksten te schrijven, bijvoorbeeld wanneer je een nieuw product lanceert of een nieuwe folder wilt laten maken. Ik denk graag mee in de conceptfase, maar ik kan ook binnen een van tevoren bepaald stramien werken.

 

Ten derde is het mogelijk om mij in te schakelen voor taaladvies. Dat kan met een soort strippenkaart, waarbij je van tevoren tijd inkoopt en daarvoor mag je een bepaald aantal keer contact met mij opnemen met vragen over taal(gebruik). Vraag vrijblijvend naar de voorwaarden.

 

Ten vierde word ik geregeld gevraagd om een second opinion te geven. Dat kan over nieuwe en herschreven teksten gaan, maar ook over vertalingen vanuit het Duits of Engels naar het Nederlands.

 

Ten vijfde ben ik beschikbaar als vertaler, vanuit het Duits en het Engels naar het Nederlands en indien gewenst ook andersom. In 2013 heb ik bijvoorbeeld de vertaling naar het Nederlands verzorgd voor het boek ‘Keine Ahnung, aber davon viel’, in opdracht van PixelPerfect Publications in Den Haag. Op mijn homepage kun je zien wat de opdrachtgever vond van mij en mijn werk, en hier vind je meer informatie over mijn vertaalwerk.

 

Tot slot en ten zesde ben ik in te zetten als Technisch Auteur. Moet er bijvoorbeeld een gebruikershandleiding worden geschreven, of heb je iemand nodig die moeilijke technische materie kan veranderen in begrijpelijk Nederlands? Neem dan contact met mij op!

 

Je ziet het: Gideon Tekstidee kan jou op allerlei manieren van dienst zijn als het om taal gaat. Vanzelfsprekend staat de kwaliteit van mijn werk buiten kijf. Toch ben ik in staat om tegen aantrekkelijke tarieven mijn diensten aan te bieden. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

 

Neem vrijblijvend contact op